Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@13:44:50 GMT

وقتی جهان آفلاین شد

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۷۲۸۲

وقتی جهان آفلاین شد

یک: جهانی دیگر...
اتفاق عجیب و غریبی بود نه از این جهت که اینستاگرام و واتساپ و فیسبوک تا حالا سابقه اختلال نداشتند، داشتند اما نه این چنین. شبیه جایی که مثلا و معمولا زلزله سه دهم ریشتر و بلکه کمتر رخ می دهد و اتفاق خاصی نمی افتد حتی خیلی ها هم متوجه لرزش زمین نمی شوند. اما همان مکان وقتی زلزله ای سهمگین به وقع می پیوندد همه چیز به هم می ریزد و توجه بسیاری از مردم جهان به آن نقطه جلب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اختلال اخیر این سه شبکه بزرگ اجتماعی از همان دست بود؛ شبیه یک زلزله بالای هفت ریشتر که همه چیز را به هم ریخت و دنیا را تکان داد.

سقوط سهام زاکربرگ-مالک فیسبوک،اینستاگرام و تلگرام- در بورس،ضررهای میلیون و بلکه میلیارد دلاری این غول های رسانه ای،خسارت های وارد شده به کسب و کارهای کوچک و بزرگ در سراسر جهان که عمده فعالیتشان در شبکه های اجتماعی است و... این اتفاق عجیب و اختلال نسبتا طولانی اما انگار ما را وارد جهانی دیگر کرد؛ جهانی منهای اینستاگرام، منهای واتساپ و منهای فیسبوک. 
کاربران معتاد به اینستاگرام و واتساپ کلافه از حادثه پیش آمده به دنبال راهکاری برای رفع پریشانی خود بودند!

دو: گریزی به مستند شبکه نتفلیکس
سال گذشته شبکه «نتفلیکس» مستندی پخش کرد با نام معضل اجتماعی.  دراین مستند با متخصصانی از جمله کارمندان و مدیران گوگل ، فیس‌بوک و... مصاحبه شده است.  مستند اشاره شده در قالب گفت گو با متخصصان پیشین شبکه های بزرگ اجتماعی به این مورد مهم اشاره می کند که اتاق فکر شبکه های اجتماعی ساعت ها روی این موضوع مهم کار می کنند:« نگه داشتن کاربر روی صفحه‌ نمایش».
درمستند شبکه «نتفلیکس» نشان داده می شود که مالکان شبکه های اجتماعی چگونه روی کاربرانشان کار می کنند تا در نهایت آنها را معتاد کنند؛معتاد به شبکه های اجتماعی.

سه: سودجویی فقط در چند ساعت!
در همین فاصله چند ساعت اختلال و قطعی اینترنت بعضی از ایرانیان همیشه در صحنه و سودجو فرصت کلاهبرداری را مغتنم شمرده، بلافاصله بخش منفی مُخِ اقتصادی شان را فعال کرده و با اطلاعیه فروش «فیلتر شکن 400 هزار تومانی برای اتصال به اینستاگرام و واتساپ» پول هایی به جیب زدند.

چهار: دنیای سالم تر از نگاه اسنودن
این چند ساعت، جهان به طرز ی عجیب وضعیت متفاوتی را تجربه می کرد. به قول ادوارد اسنودن-کارمند سابق سازمان امنیت ملی آمریکا- در یک روز درخشان فیس‌بوک و اینستاگرام به صورت اسرارآمیزی به حالت آفلاین در آمد. جهان به مکان سالم‌تری تبدیل شد.»

 پنج: جهان آفلاین بود...
جهان در آن چند ساعت، وضعیت عجیبی را سپری کرد؛انگار که آفلاین بود...

* کارشناسی ارشد ارتباطات

کد خبر 1561025

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اینستاگرام واتس اپ فیس بوک تلگرام شبکه های اجتماعی شبکه های اجتماعی چند ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۷۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟

دانشمندان برای اولین بار یک مدل شبکه اجتماعی با استفاده از فیزیک آماری توسعه داده‌اند که صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو، نظریه تعادل اجتماعی هایدر توضیح می‌دهد که انسان‌ها ذاتاً می‌کوشند تا در محافل اجتماعی به هماهنگی برسند. طبق این نظریه، چهار اصل وجود دارد که باعث تعادل روابط می‌شوند:

دشمنِ یک دشمن، یک دوست است.

دوستِ یک دوست، یک دوست است.

دوستِ یک دشمن، یک دشمن است.

دشمنِ یک دوست، یک دشمن است.

مطالعات بسیاری تلاش کرده‌اند تا این نظریه را با استفاده از علم شبکه و ریاضیات تأیید کنند. اما این تلاش‌ها بی‌ثمر بوده‌اند، زیرا شبکه‌ها با روابط کاملاً متعادل فاصله دارند. سوال این است که آیا شبکه‌های اجتماعی از یک مدل شبکه متعادل‌تر هستند یا نه. بسیاری از مدل‌های شبکه ساده‌تر از آن هستند که بتوانند پیچیدگی‌های روابط اجتماعی را در خود جای دهند. از این رو، نتایج آن‌ها با واقعیت ناسازگار است.

پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن در مطالعه خود با موفقیت دو بینش کلیدی را گنجانده‌اند که، سرانجام بعد از ۸۰ سال، صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد. اول این که همه یکدیگر را نمی‌شناسند؛ دوم، بعضی‌ها در روابط خود مثبت‌تر از دیگران هستند. پژوهشگران این دو نکته را از مدت‌ها قبل می‌دانسته‌اند، اما نمی‌توانستند آن‌ها را همزمان در مدل‌های خود به‌کار بگیرند.

یکی از پیش‌بینی‌های نظریه تعادل اجتماعی این است که دو قطب سیاسی مخالف در یک جامعه ایجاد خواهند شد.

نظریه تعادل اجتماعی چه می‌گوید؟

نظریه تعادل اجتماعی هایدر از گروه‌های سه نفره استفاده می‌کند تا این فرض را توضیح دهد که انسان‌ها به‌دنبال روابط راحت و هماهنگ هستند. در روابط متعادل، همه همدیگر را دوست دارند. یا اگر یک نفر از دو نفر دیگر بدش می‌آید، آن دو با یکدیگر دوست هستند. روابط زمانی نامتعادل می‌شوند که هر سه نفر از هم بدشان می‌آید، یا یک نفر دو نفر را که همدیگر را دوست ندارند دوست دارد. چنین روابطی منجر به تنش و اضطراب می‌شوند.

این توضیحات با چیزی که در جوامع می‌بینیم بسیار سازگار هستند. در دنیای امروز دوقطبی‌های شدیدی وجود دارد که خود را به‌صورت قطب‌های سیاسی نشان می‌دهند. اگر تمام افرادی که شما دوست‌شان دارید، تمام افرادی را که دوست‌شان ندارید دوست نداشته باشند، نتیجه دو حزب سیاسی خواهد بود که از یکدیگر متنفر هستند.

استفاده از محدودیت‌ها در مدل‌های شبکه

در یک مدل شبکه، هر فرد یک گره و رابطه او با فرد دیگر یک لبه است که می‌تواند یک کیفیت خاص داشته باشد. دانشمندان پیش‌تر روابط دوستی یا دشمنی را در شبکه‌ها به‌صورت تصادفی مشخص می‌کردند. چنین مدل‌هایی از شبکه نمی‌توانند واقعیت جوامع را با موفقیت نشان دهند.

پژوهشگران نورث‌وسترن، ایستوان کوواک (István Kovács) و بینگ‌جیه هائو (Bingjie Hao)، از رویکرد تصادفی استفاده نکردند. برای این که تعاملات تصادفی باشند، هر گره (فرد) باید شانسی برابر برای مواجهه با گره‌های دیگر داشته باشد. اما در زندگی واقعی چنین نیست؛ مثلاً ممکن است شما هیچ‌گاه دوستِ دوست خود را نبینید.

کوواک و هائو مدل خود را به‌گونه‌ای ساختند که احتمال مثبت یا منفی بودن روابط کل شبکه، براساس مثبت یا منفی بودن روابط موجود تعیین می‌شود. این روابط همچنان تصادفی هستند، اما تصادفی بودن آن‌ها محدوده‌ای دارد که طبق توضیحات نظریه هایدر تعیین می‌شود. آن‌ها همچنین این نکته را در نظر گرفتند که برخی از افراد در روابط خود دوستانه‌تر هستند؛ یعنی احتمال مثبت بودن روابط آن‌ها بالاتر است.

آن‌ها مدل خود را روی داده‌های نظرات وبسایت Slashdot، روابط نمایندگان مجلس آمریکا، تعاملات تُجّار بیت‌کوین، و نظرات محصولات وبسایت Epinions اجرا کردند. این مدل توانست این شبکه‌ها را با موفقیت مدلسازی کند. در نتیجه، شبکه‌های اجتماعی با نظریه تعادل هایدر سازگار هستند. پژوهشگران می‌گویند این مدل نشان می‌دهد که حتی می‌توان این نظریه را به گروه‌های چهار نفره یا بیشتر بسط داد.

دیگر خبرها

  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • این پهپاد نظامی سوژه شبکه های اجتماعی شد |‌ عکس
  • اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!
  • (عکس) ژیلا صادقی با این تیپ خفن در خارج سوژه شبکه‌های اجتماعی شد
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید